Stjørdal for Ukraina

Siste uke i mai -22 var vi på et spesielt oppdrag. Organisasjonen «Stjørdal for Ukraina» som ble startet av Hugo Brekke kort tid etter Russlands invasjon av Ukraina i vår tok kontakt med oss for å høre om vi kunne låne de en buss. Vi valgte å låne de en buss med sjåfør, og siste helga i mai var det klart for avreise. På vei ned til den ukrainske grensen hadde vi bussen full av nødhjelp som ble satt av i Przemysl, Polen. Dagen etter startet vi reisen tilbake til Stjørdal, og i bussen hadde vi med oss 43 ukrainske flyktninger.

På grunn av manglende kapasitet på fergen mellom Polen og Sverige, ble det en lang busstur gjennom Polen, Tyskland og Danmark før vi kom til Sør-Sverige og inn i Norge. Det var mange barn i bussen, og det var også en katt, en hund og tidenes største marsvin ombord, men alle var tålmodige og det ble en sterk reise som ble avsluttet med mange klemmer.

Vi i Turbuss1 er stolte over engasjementet til stjørdalingene, og vi er stolte over å ha bidratt til en trygg reise fra krig til frihet for 43 flyktninger. Denne turen kommer nok ikke vår sjåfør jan Kjørsvik til å glemme med det første…